Waarom grote maten dameskleding vinden moeilijk is

Waarom grote maten dameskleding vinden moeilijk is

Het vinden van mooie en comfortabele grote maten dameskleding is voor veel vrouwen met volle rondingen een grote uitdaging. De prijs is vaak te duur, het assortiment voor dames met een maatje meer is beperkt of de winkel heeft geen afdeling voor ‘plus size’ dameskleding. Als je wilt weten waarom grote maten dameskleding kopen vrij moeilijk kan zijn, dan dien je hieronder door te gaan met lezen.

Grote maten dameskleding zoeken

Ook vrouwen met een extra maatje verdienen het om leuke en hippe kleding aan te doen. Er is echter niet overal een ruim aanbod te vinden als het gaat om grote maten dameskleding. Bij bepaalde kledingwinkels vind je wel grote maten dameskleding, maar dan staan de kledingstukken niet als gegoten aan je lichaam, ze zitten niet comfortabel of de kledingstukken zijn te duur geprijsd. 

Overgewicht is een gevoelig thema

Onder veel vrouwen is volgens onderzoek overgewicht nog een vrij gevoelig thema. Vrouwen die op zoek zijn naar grote maten dameskleding kunnen in de meeste gevallen niets doen aan hun overgewicht en zijn wel haast verplicht om te gaan winkelen op de afdeling van de grotere maten. Vaak zijn zaken zoals medicatie of bepaalde ziektes de oorzaak van overgewicht waardoor mensen die obesitas hebben niets te verwijten hebben.

Plussize kleding is duur

Als je grote maten dameskleding wilt kopen, dan kun je uitgaan van een hoger prijskaartje dan bij kleding in reguliere maten. Er is voor de productie van dameskleding in grote maten namelijk meer stof nodig, wat zorgt voor een meerprijs van enkele euro’s bovenop de prijs van reguliere maten. De meerprijs kan echter vaak oplopen tot wel maximaal € 20 euro extra per kledingstuk. Dit maakt het belangrijk om de kledingstukken waar mogelijk is altijd eerst te passen voordat je de aanschaf daadwerkelijk aangaat.

Klein aanbod aan grote maten dameskleding

Niet elke dameskleding winkel heeft een ‘plus size’ afdeling waar je grote maten dameskleding kunt kopen. Daarnaast is het aanbod in de winkels die wél dameskleding in grotere maten aanbiedt vaak beperkt of het gaat om saaie en ouderwetse kledingstukken. Je kunt ook langs een speciaalzaak gaan voor dameskleding in grotere maten.

De juiste winkels zoeken

Het is cruciaal om de juiste winkels te zoeken als je grote maten dameskleding wilt kopen. Het aanbod van dameskleding in grote maten kan dan wel vrij klein zijn en je gaat in de meeste gevallen wel iets meer betalen, maar als je mooie dameskleding zoekt voor vrouwen met vollere rondingen dan kan je met een simpele zoektocht online tegenwoordig verschillende leuke winkeltjes vinden die unieke kledingstukken aanbieden.

Vraag om advies

Vind je het moeilijk om dameskleding te vinden die je als gegoten zit? Dan kan je in de winkel of bij Bagoes.nl altijd vragen om professioneel advies. Er lopen vaak medewerkers rond die voldoende ervaring hebben met het helpen uitzoeken van de ideale kleding voor elk lichaamstype en persoonlijke voorkeur. Zo weet je zeker dat je de juiste kleding koopt die zowel comfortabel zit als mooi staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *