Helm kopen motor? Alles wat je wil weten over passen en kopen!

Helm kopen motor? Alles wat je wil weten over passen en kopen!

Moet jij binnenkort een helm kopen motor? Dan is het belangrijk dat je een kwalitatief goed exemplaar koopt die ook goed past. Alleen zo zorg je voor een goede bescherming tijdens het rijden. Want wist je dat helmen voor 40% effectief zijn in het voorkomen van dodelijke ongelukken? Of dat ze de kans op hersenletsel met 67% verkleinen? Enorm belangrijk dus. Maak je een onzorgvuldige keuze, dan kan dit enorme invloed hebben op je veiligheid. Wat we proberen te zeggen is: zorg ervoor dat je een goede en passende helm aanschaft. We leggen je graag uit hoe je dit kunt doen. 

Helm kopen motor – hoe pas je een helm?

Een helm passen is dus een essentiële stap wanneer je een helm koopt. Maar hoe doe je dit dan op een juiste manier? Hieronder volgen de stappen.

1. Meten is weten

Dit gaat om de omtrek van je hoofd. Er bestaan verschillende hoofdvormen én allerlei soorten helmmaten. Veel mogelijkheden dus. Daarom is het van belang dat je je hoofd meet. Pak een meetlint en leg het rondom je hoofd. Dit doe je net boven je oren en wenkbrauwen. Doe dit minstens twee keer, zodat je zeker bent van de afmetingen. Via de maattabel van het betreffende merk kun je een bijpassende helm vinden. Bij twijfel: neem altijd contact op met de aanbieder. 

2. Passen

Ga je een helm kopen motor dan moet je het uiteraard eerst passen. Je hebt de juiste maat gevonden op basis van je hoofdomtrek. Pas deze vervolgens en voel of het te groot is; dit doe je door je hoofd te schudden. Maak horizontale en verticale bewegingen. Als het goed past, beweegt alleen de huid van je voorhoofd mee bij beweging. Het voelt dan alsof je gehele hoofd gelijkmatig onder druk staat. Een goed passende helm reikt tot net boven je wenkbrauwen en loopt door tot het punt waar je schedel naar binnen wijkt (op je achterhoofd). Kijk ook of je wangen goed in contact staan met de wangstukken. 

Ook moet je kijken naar de kinband. Maak het vast en kijk of het druk uitoefent op je strottenhoofd. Dit is namelijk niet de bedoeling. Pak de onderkant achter je hoofd en probeer het van je hoofd af te halen. Maak stevige bewegingen. Een helm met een vastgemaakt kinstuk mag nooit van je hoofd af.

Helm kopen motor – hoe pas je een helm?

Naast het passen moet je ook rekening houden met andere aspecten. Zo bestaan er verschillende soorten, zoals een integraal-, systeem-, cross- of jethelm. Ieder heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Ook moet je rekening houden met het materiaal van de buitenschaal. Je kunt namelijk een polycarbonaat of vezel helm kopen motor. Het eerste materiaal is wat goedkoper dan het tweede. Ook kun je nog aan extra functies denken zoals een antibacteriële binnenvoering of een motorhelm met bluetooth. 

Moet jij binnenkort een helm kopen motor? Dan ben je nu helemaal voorbereid op jouw zoektocht!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *