Duurzaam genieten van een zonnebril of leesbril

Duurzaam genieten van een zonnebril of leesbril

Naarmate de leeftijd toeneemt kan het zijn dat het zicht minder goed wordt. Dat het zicht minder goed wordt merk je vaak het eerst wanneer je aan het lezen bent. Het kan zijn dat je meer moeite krijgt met het lezen van de krant, of met de lettertjes op een etiket van bijvoorbeeld een verpakking. Wanneer je hier last van krijgt kan je ervoor kiezen om een leesbril te gaan dragen, deze zijn onder andere te koop bij Five2One Eyewear. 

Een zonnebril of leesbril, of zelfs een combinatie

Als je buiten in de zon zit heeft een leesbril niet heel veel zin, aangezien de zon vaak erg fel is en je dan het liefst een zonnebril zou willen dragen. Een oplossing kan dan zijn een zonnebril op sterkte. five2oneeyewear.com heeft verschillende monturen die erg modieus zijn maar daarnaast ook nog eens erg goed voor de planeet. Daarnaast bestaan er ook combinatie brillen van zonnebrillen en leesbrillen zodat je optimaal kunt genieten van de zon en bijvoorbeeld de krant die je aan het lezen bent. De brillen van Five2One-Eyewear zijn gemaakt van 100 procent plastic, dit plastic zou anders terecht zijn gekomen in de natuur en wordt nu voor een ander doel gebruikt. 

Hoe gaat de verwerking van het plastic naar een bril?

De plastic flessen worden eerst verzameld uit de natuur. Daarna worden de flessen gesorteerd en gewassen. Na het sorteren en wassen worden de flessen in vlokken gesneden. Als volgt worden deze vlokken gemengd en gesmolten. De gesmolten plastic wordt dan ook wel rPET genoemd. Deze rPET wordt in de vorm van het montuur gegoten om zo het montuur te vormen. Het doel van Five2One-Eyewear is om plastic afval te reduceren door het verminderen van de hoeveelheid microplastic in het milieu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *