Het leven na een afkickkliniek

Het leven na een afkickkliniek

Afkicken is vaak de eerste stap op weg naar een nuchtere, gezondere levensstijl. Daarom is het voor veel verslaafden de oplossing om naar een afkickkliniek te gaan. Echter, na het afkicken kunnen mensen merken dat ze veel nieuwe middelen tot hun beschikking hebben om hun nuchterheid te behouden en terugval te voorkomen. Deze middelen kunnen bestaan uit doorlopende therapie of begeleiding, steungroepen, activiteiten zoals yoga of meditatie, medicatiebeheer om hunkering en ontwenningsverschijnselen onder controle te houden, en natuurlijk blijvende betrokkenheid bij de herstelgemeenschap.

Betrokken blijven bij de herstelgemeenschap

Voor degenen die betrokken willen blijven bij de herstelgemeenschap zijn er talloze mogelijkheden. Het bijwonen van reguliere 12-stappen bijeenkomsten is wellicht de meest bekende manier om betrokken te blijven, maar er zijn ook andere opties zoals alumni programma’s of sociale evenementen gesponsord door lokale behandelcentra. Deelname aan een leefgemeenschap voor afgekickten kan vooral nuttig zijn voor degenen die extra verantwoording nodig hebben bij de overgang naar hun dagelijks leven. Bovendien zijn sommige coaches gespecialiseerd in het helpen van herstellende verslaafden bij het ontwikkelen van nieuwe soorten interesses en hobby’s die het middelengebruik als activiteit in de vrije tijd kunnen vervangen. Bij Connection SGGZ zijn ze er ook voor je nadat je afgekickt bent. 

Groei en gezonde verandering

Het leven na een afkickkliniek is allesbehalve saai; het is vol mogelijkheden voor groei en gezonde verandering. Met verschillende soorten steunsystemen tot iemands beschikking, gekoppeld aan een verbintenis om door te gaan met persoonlijke ontwikkeling, kan het leven na de afkick net zo verrijkend en bevredigend zijn als voordat drugs in beeld kwamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *